woensdag 10 augustus 2011

'Wat is vies?' Top-10

'Wat is vies?' hoorde ik een bellende vrouw vandaag in de tram vragen. Ik kon niet horen wat de persoon aan de andere kant van de lijn antwoordde, waardoor de vraag in mijn hoofd veranderde in eentje van grote filosofische waarde. Wat vies is, is altijd persoonlijk. Maar zouden er toch manieren zijn om erachter te komen wat universeel het vieste is? Het enige wat ik uiteindelijk kon verzinnen was die vraag 'wat is vies?' aan Google stellen. Google is inmiddels toch een beetje het gemiddelde van de wereld. Dit zijn de 10 eerste resultaten, dus de 10 vieste dingen van de wereld.

1: Een biertje van Amstel dat in Arabiƫ wordt verkocht (het heet Amstel Pulse en heeft 50% minder calorieƫn) is volgens Google echt het allervieste van de hele wereld.

2: Dit insect:















3: Een hondestrandje in het Bergse Bos, er wordt niet precies verteld waarom, maar het is 'gewoon te vies om er langs te gaan'.
4: Via de vierde link kom je uit bij een boek wat speciaal over deze vraag gaat. Dit boek vindt vier dingen vies: poep onder je schoen, vallen in de modder, frietjes in een zee van ketchup en een grote harige rups.
5: Vette vingers op je iPod of iPad.
6: Het zeste vieste iets van de wereld is 'een vies wijf' dat in een filmpje eerst bier door het hele huis giet, waardoor haar man overal waar dat bier komt het huis schoon likt. Vervolgens giet ze ook wat bier tussen haar benen. 'Dit wijf' is vooral vies omdat ze deze man zo misbruikt.
7: Het weer. Nou ja, het vieze weer op dit plaatje:

















8: Op nummer acht staat een wat conceptueler vies iets, namelijk: 'Iets wat te vies is om met een tang aan te pakken.'
9: Dit is een doordenkertje: er staat namelijk dat wat gravel en stof niet vies is. Je zou dus kunnen concluderen dat het tegenovergestelde, iets als 'veel nattige substanties' wel vies is.

10: Het tienste vieste van de wereld is deze 'vieze foto' die Viva.nl heeft geplaatst


Geen opmerkingen:

Een reactie posten