woensdag 20 juli 2011

'Waarom zombies leuker zijn dan bijvoorbeeld vampiers'-Top 8

Dat het zo is, daar is weinig discussie over mogelijk. Maar het onder woorden brengen is een heel ander verhaal. Sluit maar eerst je ogen en probeer het even zelf. Zie je hoe moeilijk? De vergelijking gaat hier specifiek over vampiers, maar staat natuurlijk symbool voor het leuker zijn van zombies dan weerwolven, aliëns, spoken, satans, orks en eigenlijk leuker dan alles wat er maar bestaat.

1: Het geluid dat zombies doet denken aan het geluid dat je zelf ook wil, maar niet durft te maken als je honger hebt.
2: Zombies zijn solidair met elkaar, gedragen zich bijna als één veelkoppig wezen met één groot gezamenlijk doel (zoveel mogelijk mensenvlees verslinden). Dat is echt uniek. Vampiers hebben ook wel een soortgelijk gezamenlijk doel, maar hebben dan weer veel onenigheid met hoe dit te bereiken, waardoor ze zichzelf opdelen in rivaliserende clans. Koeien hebben die rivaliteit niet, maar hebben ook niet echt een groter gezamenlijk doel (voor zover ik weet).
3: Misschien is wel het leukste van zombies dat ze zo vies zijn. Dat de universele wens van de mens om een zombie te zijn (althans van alle mensen die ik ken), raakt aan dezelfde behoefte als waarom we van voedselgevechten houden.
4: Zombies kunnen doorleven als hun arm er af valt.
5: Zombies blijven vaak ook als ze eenmaal zombies zijn geworden zijn hun malle hawai-blousen en oranje uitgeslagen permanentjes houden.

6: Vampiers zijn een beetje nep, met hun maniertjes en kleertjes en al die rangen en standen. Je hoopt toch dat als je ooit in een bloeddorstig wezen verandert je daar dan allemaal vanaf bent.

7: Zombies hebben geen plan. Ze willen zo snel mogelijk alle mensen opeten, zonder dat ze erover nadenken wat ze dan daarna moeten eten. Fatalisme is leuk.
8: Dat willekeurig een kant uit waggelen, volgens mij dromen wij mensen er ook allemaal van om ons sociaal geaccepteerd zo te mogen voortbewegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten