donderdag 21 juli 2011

'Dingen die opeens onprettig zijn als je hoofdpijn hebt'-Top 8

-Als je in de rij van de kassa voor je uit staart, plotseling ben je aan de beurt, de cassiere zegt wat tegen je en je beseft je dat je wat terug moet zeggen.
-Dat je er opeens achter komt dat de koelkast geluid maakt, niet eens een monotone zoem, maar een monotone zoem met op een onregelmatige tijd een hapering.
-Een hond die op straat naar je toe komt lopen. Hij blaft nog niet, maar het voelt hetzelfde als het moment waarop iemand een rotje heeft afgestoken en je weet dat de knal elk moment kan komen.
-Je komt iemand tegen die je nog van de basisschool kent. Diegene vraagt hoe het met je gaat. Een normale vraag, maar je hoofd duizelt opeens van alle mogelijke antwoorden, van 'goed', tot uitleggen dat je hoofdpijn hebt, tot stap voor stap uitleggen hoe het je vergaat op de gebieden werk, liefde, wonen, gezondheid en vakantie. Terwijl je er niet uitkomt wat te antwoorden, besef je je opeens dat de eindeloze stilte die je laat vallen duizend keer ongemakkelijker is dan elk eventueel antwoord zou kunnen zijn.
-Printerinkt die op is. Een maand geleden nog had je nieuwe gekocht. Het is zeker vijftien minuten fietsen naar de printerinktwinkel. Meestal heb je dan niet de goede code bij je en waag je de gok door een verpakking te kopen die je bekend voorkomt en thuis toch de verkeerde blijkt te zijn. Hoe doen normale mensen dat toch?
-Je kijkt op de klok, ziet dat het pas acht uur 's avonds is. Je mag nog lang niet naar bed.
-Een kop thee zetten. Normaal draai je je hand er niet voor om, nu weet je zeker dat nadat je eindeloos gewacht hebt tot het water kookt en dan tot de thee getrokken is, je het kopje thee uit je handen laat vallen en je vervolgens niet weet of je dit allemaal opnieuw wil ondergaan.
-Je loopt op straat. Voor je loopt een stelletje. Ze kietelen elkaar plagerig en maken het goed met kusjes in elkaars nek.

1 opmerking:

  1. Je kunt op de ceintuurbaan bij de inktwinkel ook je oude cartridges laten hervullen, dan heb je dus altijd de goede bij je!

    BeantwoordenVerwijderen