zondag 27 november 2011

Dingen die je kunt doen als je iemand niet wilt haten

Stel je voor: je hebt een enorme hekel aan iemand, maar je wilt dat eigenlijk niet. Diegene is je collega, je moeder of je weet dat diegene eigenlijk heel aardig is en vooral zielig en contactgestoord en vroeger gepest, maar je haat diegene toch.
Dit lijstje gaat over de dingen die
je kunt doen om iemand toch minder stom te vinden.

-Stel je voor hoe diegene eruit ziet als hij slaapt. Je kunt je gelijk niet meer voorstellen dat die lieve baby-achtende persoon eigenlijk zo houdt van pootjes uit spinnetjes trekken.
-Stel je diegene voor met zijn moeder. De behoefte om die persoon te vermoorden wordt dan kleiner, al is het alleen maar omdat je weet dat die moeder die er ook niks aan kan doen zo'n stom kind gebaard te hebben dan heel verdrietig gaat worden.
-Wat ook helpt is je voorstellen dat diegene eigenlijk verliefd op je is en daarom altijd dingen vraagt als 'eet jij altijd je eigen snot op?' als je baas langs loopt.
-Je kan je ook juist een heel gedetailleerde voorstelling maken van dat je diegene pijn doet. Bijvoorbeeld dat je in het huis van diegene binnendringt en diegene vastbindt op bed en je langzaam zijn been eraf gaat zagen. Stel je vervolgens het gepijnigde gezicht voor dat smeekt om genade, dan voel je je gelijk een beetje schuldig en vind je diegene ook wat aardiger (in ieder geval in vergelijking met jezelf).
-Als je een foto van diegene hebt kun je er panda-ogen op tekenen. Dat helpt eigenlijk het beste. Kijk maar: ik haat diegene op deze foto gelijk niet meer!





















1 opmerking: