woensdag 28 september 2011

Wat voor nare dingen je allemaal kunnen overkomen in vliegtuigen

Ik ben dus dol op vliegen. Ik ben zelfs één van de enigen op deze aarde die ultiem geniet van vliegtuigmaaltijden. Maar juist daarom is het zo naar als er iets gebeurt dat dat heerlijke vacuüm van eindeloos films kijken en miniflesjes rode wijn geserveerd krijgen van stewardessen in kreukvrije marineblauwe pakjes verstoord wordt door bijvoorbeeld (en al deze dingen heb ik ooit echt meegemaakt):

-Er een Pakistaan naast je zit waar je per ongeluk vriendelijk naar knikt waarop hij de komende zes uur een uitgebreid betoog houdt waarom zijn waterzakjesfilterbedrijf zo ontzettend innovatief is.

-De steward je geen drank meer wil geven omdat hij met triomfantelijk stem zegt dat je inmiddels echt wel genoeg gehad hebt.

-Sowieso als blijkt dat jouw stewardess een steward blijkt te zijn.

-Mevrouwtje Kots over wie je bij het inchecken al grapjes maakte omdat haar maag dat al niet aankon, aan de andere kant van het gangpad blijkt te zitten met haar stapels kotszakjes.

-Je een pen uitleent aan een meneer naast je die ervoor vervolgens op begint te kauwen.

-Die meneer die volgens de huidige wetgeving qua gewicht twee stoelen zou moeten reserveren één stoel naast je heeft gekregen.

-Tien minuten voordat Confessions of Shopaholic is afgelopen het vliegtuig aan zijn landing begint waardoor je nooit het einde zal weten, behalve als je de film nog een keer zou willen kijken wat je niet wilt.

-Er in het vliegtuig iemand blijkt te zitten die je kent die al tijdens het inchecken heeft aangegeven in het vliegtuig lekker eens met je te willen bij kletsen.

-Je in slaap bent gevallen net op het moment dat ze een lekker broodje uitdelen.

-De meneer voor je zodra het vliegtuig is opgestegen zijn stoel verticaal zet.

-Er baby's in een straal van tien meter om je heen zitten.

-Je in het vliegtuig beseft dat dat pakje speed dat je ooit eens kocht omdat het zo goedkoop is nog steeds in je portemonnee zit.

-Je je opeens beseft dat je niet zeker weet of je deur echt wel achter je hebt dicht gedraaid.

-Er naast je een volwassen vrouw met overgewicht de hele tijd een pop zit te aaien en andere vrouwen aan de lopende band de pop komen bewonderen alsof het een echte baby is.

zaterdag 24 september 2011

Alle pillen die ik ooit geslikt heb in mijn leven

Ik zag ooit een kunstwerk waarin alle pillen waren uitgestald die een gemiddeld mens naar binnen werkt gedurende zijn leven. Het waren er duizelingwekkend veel en terwijl je er naar kijkt denk je 'gelukkig ben ik niet zo'n pillenmens', wat dus niet waar blijkt te zijn.

Dit lijstje is eens schatting

-Ibuprofend: 400

(dat lijkt misschien veel maar ze hebben zo'n gaaf kek roze kleurtje hallo!)

-Paractmol 300

-Malarone 200

-jeukpillen 30

(waar ik niet in geloofde en waarvan ik denk dat de dermatoloog ze alleen maar voorschreef omdat hij een dealtje heeft met de farmaceutische industrie)

-Anti-herpespillen 1500

(ik slik die dus elke dag omdat ik anders gelijk koortslip krijg, maar op de één of andere manier denkt iedereen daardoor dat ik dus heel veel herpes heb, terwijl ik door die pillen dus juist helemaal nooit herpes heb, duhhhh!!!!)

-Slaapillen 2

-Andraloc ofzo 20

(in Ethiopie zeiden ze bij de drogist dat die nog beter zijn dan Ibuprofend waarna ik ze gelijk heb gekocht en baal nu dat ze op zijn)

-Vitaminepillen 400

(al twijfel ik of ik in ze geloof, of het echt iets doet)

-Ijzerpillen 50

(geloof ik ook niet in)

-XTC 50

(geloof ik wel in, in de zin dat ze wel echt wat doen)

-Herbal XTC 15

Totaal: 2967 pillen

Woehoe! Ik kom zeker in de buurt van een normaal gemiddeld mens! Ik ben normaal!

zaterdag 17 september 2011

Dingen die ik in mijn keuken vind waarvan ik GEEN IDEE heb wat ze zijn

Ik heb in een vrij korte tijd twee Roemeense jongens en een meisje uit mijn klas met een extreme fetish voor de Indonesische keuken in mij huis laten wonen. Nu vind ik de hele tijd potjes met daarin dingen die voor mij enkel omschreven kunnen worden als 'compleet mysterie'.


Potje 1
Ik gok dat dit van de Roemenen was. Het ruikt zoetig en best lekker, naar rabarbercompote ofzo. Maar zoals de deksel vermeld is het 'gutui' uit 2010. Ik vind het lief dat ze zelfgemaakte gutui zo lekker vinden dat ze er potten mee van naar Nederland nemen. Overigens ruikt het te lekker om weg te gooien, maar snap ik het te weinig om het daadwerkelijk te eten. Dit blijft dus in mijn koelkast!





















Zakje met gekke dingetjes
Maar 'wauw!' wat een leuke gekke dingetjes! Ze lijken zo uit een tekenfilm naar mijn keuken geteleporteerd te zijn! Ik hou deze dingetjes 4evah!!!





















Potje 2
Ik heb dit van een vriendin gekregen, die ook eerlijk zei dat het vooral was omdat ze het potje zo mooi vond. Nou ja, mocht ik ooit weten wat Beef Masala precies is, dan heb ik in ieder geval de juiste kruiden in huis!





















Potje 3
Ik gok dat deze opnieuw van de Roemenen is. Maar dit is ondefinieerbaarder. Het ruikt naar iets onbestemds: alsof ze jam en mosterd gemengd hebben en daar een keiharde pasta van hebben gemaakt. Soms kijk ik naar dit potje en denk ik 'Jij bent vast één van de meest delicate lekkernijen van Roemenië' en dan voel ik me zo schuldig dat ik er niks mee weet te doen (en wil doen).






















Potje 4
Dit potje is mijn eigen schuld. Ik was ooit bij een Turkse groothandel en daar verkochten ze dit. Ik kocht het omdat het er zo leuk uitziet. En nu staat het dus de hele tijd een beetje mooi te zijn in mijn keukenkastje.





















Gekke dingetjes 2
Deze gekke dingetjes zijn denk ik ook van de Indonesische kookfetisjist. Je denkt 'hmmmm lekker! chocoladekoeken!' maar het ruikt naar bitter en kruiden en satan!




woensdag 14 september 2011

Lijstjes die ik niet online durf te zeggen, maar wel leuk zijn om te maken

-Mensen die echt slecht zijn die je persoonlijk kent en dan niet slecht in de zin van 'ze keek die ene keer een beetje vuil naar me', maar echt slecht dat je weet dat ze een gitzwart aura hebben.
-Een top 25 van de mensen die mij het vaakst gebeld, gesmst, gewhatsappt en gemaild hebben, tot stand gekomen via een ingewikkeld systeem waarbij al die verschillende dingen verschillende waardes hebben enzo.
-Mensen met wie ik seks heb gehad waar ik veel van verwachtte, maar die toen door de mand vielen.
-Mensen met wie ik nog graag seks zou willen hebben (of verkering).
-Personen die je uit je leven zou willen bannen, hoe goed die personen alles ook bedoelen (of niet).
-Iedereen waar ik mee omga die om wat voor reden dan ook een onaangename lichaamslucht hebben.
-Top 10 van mensen uit mijn kennissenkring waarvan ik denk dat ze de meeste kans hebben om met een heroïne-naald in hun arm in de goot te belanden.
-Alle bekende Nederlanders waar ik ooit mee gepraat heb (ik lijk wel zestien, ik weet het, maar geef toe, dat is toch leuk om te doen? TOCH?)
-Dingen die ik ooit kapot heb gemaakt van anderen, zonder het te vertellen. Dan zou ook in dat lijstje mogen dat een keer terwijl ik aan het kamperen was met vrienden, ik iemand anders vork per ongeluk in de wc heb laten vallen en aangezien we maar twee vorken hadden met zijn vijven ik hem er weer heb uitgevist en aan niemand iets heb verteld.
-Alle keren dat ik ooit ben afgewezen
-Alle geheimen die me ooit verteld zijn die ik absoluut niet mocht doorvertellen.

dinsdag 6 september 2011

Dingen die psychologen anders doen

Het lijkt soms wel of alle mensen die naar de psycholoog gaan niks leuker vinden dan hun psychologen naast elkaar houden en alle mogelijke verschillen ontdekken. Bijna zoals je met je beste vrienden ook elkaars bedpartners tot in detail wil vergelijken ('Raakt de jouwe jouw wel eens daar aan? En vind je dat dan lekker?'). Bijna dat, maar dan toch anders.
Dit zijn de belangrijkste verschillen die ik ontdekt heb

-Je hebt de psychologen die vooral luisteren en jouw zelf met oplossingen laten komen en de psychologen die actief eigen suggesties aandragen.
-Je hebt er die ook voluit over zichzelf vertellen, hoe zij bepaalde dingen aanpakken en ook echt met voorbeelden daarvan komen en je hebt er die flink de deksel op de pot van hun eigen leven gedrukt houden.
-Sommigen geven je thee of koffie en anderen absoluut niet omdat ze vinden dat het geen theekransje mag lijken.
-De telefoon opnemen, ik had er één die dat altijd deed, maar die van mijn vrienden deden dat nooit.
-Je hebt psychologen die continu aantekeningen maken en sommigen lijken alles te onthouden.
-Het verschil zit ook in het huiswerk dat ze jouw geven, je hebt er van wie je elke week wel een opdracht meekrijgt, maar ook met wie je enkel hoeft te praten.

maandag 5 september 2011

Dingen die ik kan doen in eigen stad en die ik ook wil doen

-Een Chinese kookcursus op de wallen zodat ik in de toko kan vragen waar de Sau-Hi staat en dat ik dan ook weet wat dat is.
-Naar de Buurtwinkel-tentoonstelling in het Amsterdams Historisch Museum, maar eigenlijk nog leuker is dat zij nu ook buurtwinkelrondleidingen door verschillende wijken organiseren.
-Kijken wat er in galeries in Amsterdam te zien is, want zodra ik in het buitenland ben ga ik rustig een hele dag op zoek naar die ene ene galerie, terwijl ik hier doe alsof ze voornamelijk zijn om voorbij te fietsen.
-Naar de markt en een vis kopen die ik niet ken en daar dan mee koken.
-Iemand bellen van mijn eindeloze lijst 'mensen waar ik echt graag een kopje koffie mee zou willen drinken, maar die ik toch nooit opbel.'
-Naar een wijk fietsen die ik niet ken en dan doen alsof ik op vakantie ben.
-Naar Neef Louis in Amsterdam Noord en dan verlekkerd kijken naar alle mooie meubels die ik toch niet kan betalen.
-Ook maar eens naar het Minth Hotel zodat ik mee kan praten over 'het mooiste uitzicht van Amsterdam'.
-Een Wii-spelletje kopen, want nu mijn oppaskinderen zomaar Mario Kart terug wilden heb ik zo weinig aan mij Wii.
-Bloemen kopen op de bloemenmarkt.
-Naar het Paleis op de Dam en zien of je vanuit het Paleis bij mijn huis naar binnen kan kijken.
-Mijn oma mailen met foto'tjes erbij, omdat het de makkelijkste manier is om iemand instant gelukkig te maken.
-In het café van de Bijenkorf naar mensen kijken omdat daar altijd gekken komen, maar vermomd als burgerlijke mensen.
-In tijdschriften de cd-recensies bestuderen en die op Youtube opzoeken zodat ik weet wat ik moet downl... ik bedoel kopen in de cd-winkel.
-Een insectenstudiedag houden, want ik wil meer over insecten weten.
-Een NS-wandelroute doen.
-Eén van de 45 in mijn boekenkast lezen die ik nog niet gelezen heb, maar wel wil lezen.
-Naar het theater gaan, ik vergeet dat dat kan.
-Naar het martelmuseum, een schande dat ik daar nog nooit geweest ben.
-Over de wallen lopen, ik kikker er altijd van op omdat hoeren altijd naar je zwaaien op een manier dat het lijkt dat ze jou echt veel leuker vinden dan al die andere mannetjes die daar lopen.

zaterdag 3 september 2011

Boeken in mijn kast die ik nooit gelezen heb

Ik maak dit lijstje voornamelijk in de hoop die boeken dan ooit nog te gaan lezen en zo niet te vergeten dat dat kan. Verder ben ik doodsbang dat ik eigenlijk niks uit mijn kast gelezen heb.

Helemaal niet gelezen, maar wel leuk om ooit nog eens te doen
-Het zingend hart, Gerard Reve (Ik zie nu pas dat ik dit boek heb, leuk)
-Groeten van een randgeval,
Carrie Fisher
-Dertien, David Mitchell
-Gesponnen suiker, Jan Wolkers
-De donkere kant van de straat, Gawie Keyser
-Lachen kost niks, S. Carmiggelt
-Was ik maar nooit weggegaan, verhalen
-De gevleugelde kat, Isabel Hoving
-The Electric Kool-Aid Acid Test, Tom Wolfe
-Zonder moeder, Karina Schaapman
-Alle namen, José Saramago
-Klare taal, Richard Osinga
-The Melancholy Death of Oyster Boy, Tim Burton
-De geschiedenis van Nederland, A.Th van Deursen
-De geheugenloper, Ron McLarty
-De dans van het luipaard, Lieve Joris
-'Oeri' bomen spreken tot mensen, Diet Verschoor
-Hopeloze daden, Philip Abdach
-Alle vissen gaan op stok, Rachel Manija Brown
-Lolita, Vladimir Nabokov
-Een korte geschiedenis van de tractor in de Oekraïne, Marina Lewycka
-W2P, Hans Sibbel
-The curious incident of the dog in the night-time, Mark Haddon
-De kaart en het gebied, Michel Houellebecq
-A visit from the goon squad, Jennifer Egan
-De magie van het elfenrijk, Marcia Zina Mager
-The Battersea Park Road to Enlightment, Isabel Losada
-Wij drieën, Julia Blackburn
-Liefde in tijden van cholera, Gabriël Garcia Marquez
-Ségou II, Maryse Condé
-Porno, Irvine Welsh
-Badhok, Huub Beurskens
-HhhH, Laurent Binet
-Kakafonie van de stront, Komrij
-Na de pauze, Herman Finkers
-Running with scissors, Augusten Burroughs
-Man van beroep, Hans Nijenhuis
-De Gelukkige Schizo, Gerrit Komrij
-Over politiek en de kunst van het acteren, Arthur Miller
-Completely unexpected tales, Roald Dahl
-Praktisch idealisme, Natasha van den Berg & Sophie Koers
-Alfa Amerika, Jan van Loy
-The self-destruction handbook, Adam Wasson
-Girlfriend in a coma, Douglas Coupland
-Het trieste der tropen, Claude Levi-Strauss
totaal: 45

Helemaal niet gelezen en ook echt geen zin dat ooit te doen
-Verre jaren, Konstantin Paustovskij
-Poste Restante, René Snoek (nog nooit van gehoord)
-Wie schrijft..., Elizabeth George
-Reclamewoordenboek (Dat gaat nu in de prullenbak)
-El Weswes, Najoua Bijjir
-De laatste generatie, Fred Pearce
-
Portrettensoep, Beitske Bouwman
-Bruiloft aan zee, Abdelkader Benali
-Het leukste adressenboekje van Nederland, Friederike de Raat
-De slag om blauwbrug, A.F.Th Van Der Heijden
-Als succes een spel is, dan zijn dit de regels, Cherie Carter-Scott
-Blanke Nederlanders doen dat wel?, Al Galidi
-Een ongemakkelijke waarheid, Al Gore
-Scherp uw geest, Wujec
-De meester en Margarita, Michail Boelgakov
-Gelijk, Paul de Beer
-Hoe word ik politicus, Stemhok.nl
-Schaduwboksen, Peter Drehmanns
-Lionboy, Zizou Corder
-De harten van mannen, Fay Weldon
-Arthuro D'Alberti, Jessica Durlacher
-De donkere kamer van Damokles, Willem Frederik Hermans
-De verbouwing, Saskia Noort
-Dienstreizen van een thuisblijver, Maarten 't Hart
-Fausto Koppie, Anke de Vries
-Eiber!, Sjoerd Kuyper
-De weg naar het Noorden, Naima El Bezaz
-De Celestijnse belofte, James Redfield
-De wanhopige vraag naar waarom, essays
-Haat kent geen genade, Joh Ives
-Microsoft Mon Amour, Hilarius Hofstede
-Goden in elke man, Jean Shinoda Bolen
-Holidays on Ice, David Sedaris
-Waarom vrouwen betere lezers zijn, Herman Franke
-Hart tegen hart, Leon Verdonschot
-Capsule over kunstboeken
-Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, verhalen
-Hendriks Hagenaars-Hoek
totaal: 38

Alleen een klein beetje gelezen en toen opgehouden
-Knielen op een bed violen,
Jan Siebelink
-Politiek, Adam Thirwell
-De Biograaf, Alain de Botton (voor het eerst in mijn leven dat ik vond dat een vertaling te slecht was)
-Trilogie voor beginners, Herman Brusselmans
-High Fidelity, Nick Hornby
-Vochtige streken, Charlotte Roche
-Thailand: zacht als zijde, buigzaam als bamboe, Sjon Hauser
-Het gebruik van de lust 2, Michel Foucault
-Ik ben Charlotte Simmons, Tom Wolfe (echt best leuk, maar het boek was zo dik dat ik steeds een lamme arm kreeg van het lezen en daarom moest ophouden)
-Verzameld werk, Franz Kafka (en natuurlijk lees ik dat echt ooit nog wel eens uit)
-De X-files van de literatuur, Arie Storm
-Leer leven zonder angst, Rhonda Britten
-Siegfried, Harry Mulisch
-De vertraging, Margot Vanderstraeten
-Joe Speedboot, Tommy Wieringa
-Walging, Jean-Paul Sartre
-Bleke Hemel, Edzard Mik
-Tirza, Arnon Grunberg
-De Ruimten Rondom, George Perec (maar ik ga dat vanavond nog uitlezen, want toen ik eraan begon was het gelijk mijn lievelingsboek, dat ik weliswaar wel vergeten was nadat ik van vakantie terugkwam)
-Bezoek van de nachtlibelle, Melissa P.
-O, wat schitterend allemaal, Sean Wilsey
-Giel Bogaert, Hemelstof
-Stil de tijd, Joke J. Hermsen (wel echt heel interessant en goed enzo)
-Het seksuele leven van Catherine M., Catherine Millet
totaal: 24

Boek wat ik nu lees
Alles is Carmen - Alma Mathijssen
totaal: 1

Ik ben best wel in shock, omdat ik nu zo door de mand val. Ik heb echt bijna niks gelezen uit mijn boekenkast. Mijn boekenkast is een showcase, een farce, alsof ik het alleen maar heb om mijn gasten te imponeren. Zou dit in elke boekenkast zo zijn? Of ben ik gewoon eigenlijk een hele slechte lezer? Ik ga nu tellen hoeveel boeken ik in totaal heb.

Totaal aantal boeken: 402
Totaal aantal boeken die ik niet of gedeeltelijk gelezen heb: 108

Het valt misschien toch mee, ik heb ook wel heel veel boeken en dus ook bijna 300 boeken wel gelezen, maar toch: bijna een vierde niet.

donderdag 1 september 2011

Alles wat ik vies vind aan mens zijn

En omdat ik een man ben, gaat het specifiek over de dingen die ik vies vind aan een mannelijk mens zijn. Maar God, wat was de lijst lang geworden als ook typische vrouwelijke viezigheden opgenomen zouden moeten worden!

-Op dit moment heb ik een baardje. Mensen zeggen dat het leuk staat. Maar op de letter genomen is het natuurlijk heel vies dat uit je gezicht ontelbaar zwarte haren groeien, die maar langer en langer worden en gaan krullen enzo.
-Een vriend van mij had een ongeluk en stuurde mij een foto waarop je goed kan zien wat voor rare tomatensaus met witte stukjes eigenlijk in je knie zit. Vrij vies, maar zo gek dat we de dingen waarvan ons lichaam gemaakt zo vies vinden. Alsof een koelkast ijs en plastic heel vies vindt.
-Ook alles wat uit je lichaam komt is vies. Oorsmeer, snot, slaapzand, vloeistof die met seks te maken heeft, poep, plas. Het is toch raar dat we niet in staat zijn om ook maar één substantie te produceren die we wel lekker vinden. Het zou toch fijn zijn als snot smaakt naar bosbessenjam en oorsmeer ruikt naar eucalyptus.
-Tenen. Trollen zouden tenen moeten hebben, mensen niet.
-Oogballen. Zo in hun kas zijn ze best leuk, maar als je ze er uit haalt gelijk vies.
-Sowieso is denk ik elk menselijk lichaamsdeel als je het eraf snijdt en los op tafel legt gelijk vies. Toch raar, bij bomen is dat echt niet zo.
-Dat we per nacht twee blikjes cola aan water zweten ofzo. Water dat gewoon uit je huid druipt.
-Het is vies dat lange zwarte haren specifiek de behoefte hebben om uit moedervlekken te groeien.
-Ook dat nagels groeien is vies. Waarom zijn dingen die groeien zo vies? Misschien omdat we niet het gevoel willen hebben dat ons lichaam een soort akker is waar allerlei dingetjes zomaar uit kunnen ploppen.
-De navel heeft een vorm die vuil opvangt. Had ook beter ontworpen kunnen worden.
-Tepels. Vooral bij jongens. Dat ze geen functie hebben maakt ze gelijk een tikkie vies. Al snap ik dat het alternatief: 'een lijf zonder tepels' ook geen goed idee is.
-Piemels, vooral omdat ze maar een beetje bungelen in slappe toestand. Ze hadden ook in via een soort aerodynamische Transformerachtige-constructie uit je buik kunnen klappen.
-We laten scheten. Als wij geen scheten zouden laten en een volk zouden ontdekken waarvan zowel de mannen als de vrouwen op onregelmatige momenten stinkende gassen via hun anus verspreiden, dan zouden we daar toch heel veel grapjes over maken?